Саноќ ми билбил пропеа

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Саноќ ми билбил пропеа
на катиниот трендафил.
Саноќ ми билбил пропеа
на катиниот трендафил.

Стани ми стани Катинке,
стани ми стани девојче.
Стани ми стани Катинке,
либето ти се посврши.

Од тебе бара проштење.
Од мене просто да му е,
од Бога проклет да биде
срцево ми го изгоре.

Поврзано[уреди]