Решение за поделба на Македонија на области, околии и општини

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Решение за поделба на Македонија на области, околији и општини

од АСНОМ
Службен весник на Македонија бр.1/45.


Член 1[уреди]

Македонија е поделена на следните четири области: Скопска, Битолска, Штипска и Кичевско-дебарска. Областите натака се делат на околии и општини.

Член 2[уреди]

Ова решение влегуе во сила со денот на објавувањето.

Во с. Рамне, на 6 август 1944 година.

ЗА ПРЕЗИДИУМОТ НА АСНОМ


Секретар
Вл. Полежина, с.р.


Претседател
Методија Андонов - Ченто, с.р.


Извор[уреди]