Решение за основање на весник на АСНОМ

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Решение за установјавање на весник, орган на АСНОМ

од АСНОМ
Сл. Весник на Македонија бр.1/45


Член 1[уреди]

Установјава се како државен орган весник.

Член 2[уреди]

Ова решение влегува во сила од денот на објавувањето.

Во манастирот „Св. Отец Прохор Пчински“

2-5 септември 1944 година.

ЗА ПРЕЗИДИУМОТ НА АСНОМ


Секретар
Вл. Полежина, с.р.


Претседател
Методија Андонов - Ченто, с.р.


Извор[уреди]