Решение за именување на Државна комисија при Президиумот на АСНОМ за утврдување на престапите на окупаторите и нивните слуги

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
РЕШЕНИЕ
за именување на Државна комисија при Президиумот на АСНОМ за утврдување на престапленијата на окупаторите и нивните слуги


Член 1


На основата на решението на АСНОМ, од 2 август 1944 година, за образување Државна комисија при Президиумот на АСНОМ за утврдување престапленијата на окупаторите и нивните слуги, Президиумот на АСНОМ [ги] именува во таја комисија:

  1. Д-р Киро Миљовски, ветеринарен лекар,
  2. Страхил Гигов,
  3. Емануил Чучков, проф.
  4. Тодор Стојанов Звездин, суд. п. пуковник,
  5. Киро Петрушев

Член 2


Ова решение влегува во сила со денот на објавувањето.


Во с. Рамно, 14 август 1944 година.

За Президиумот на АСНОМ
Секретар: В. Полежина с.р.
Претседател: Методи Андонов - Ченто с.р.

Види исто така[уреди]

Извор[уреди]

  • „АСНОМ: документи“, Архив на Македонија, Скопје, 1984, том I, книга I, 225-226 стр.