Разболела се

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Разболела се, разболела се
разболела се, разболела се
Ленка Пингова
разболела се, разболела се
Ленка Пингова.
Над глава и' стои
над глава и' стои [2х]
стара и мајка.
Кажи ми Ленче, кажи ми душо
кажи ми Ленче, кажи ми душо [2х]
од што си болна?
Јазе сум болна, јазе сум болна
јазе сум болна, јазе сум болна [2х]
за прво либе.
Јас ќе си умрам, јас ќе си умрам
јас ќе си умрам, јас ќе си умрам [2х]
рано в недела.
Повикајте го, повикајте го
повикајте го, повикајте го [2х]
Коле Велково.
Дарувајте го, дарувајте го
дарувајте го, дарувајте го [2х]
бовчалак невезен.

Поврзано[уреди]