Пуста младост

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Пуста младост мамо, пуста младост.
Пуста младост милај мамо, не се стига.
Не се стига мамо, не се срешча.
Ни се с' пари, милај мамо, не купува.
Младост тече мамо, младост тече.
Младост тече милај мамо като вода.
Старост дебни мамо, старост дебни.
Старост дебни милај мамо като сенка.

Поврзано[уреди]