Привремена Влада на Македонија „Единство“

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Привремена Влада на Македонија „Единство“ (1880/1881)

од непознат автор
На 21 мај 1880 година Гремен теке


До Неговото Превосходителство Серускиот генерален конзул Н. Улјанов во Солун


Ваше Превосходителство, Од името на Привремената влада на Македонија Ви го испраќаме ова протоколно решение на Националното собрание на Македонија, со молба да го испратите до Н. В. Серускиот Император Александар. Се надеваме дека руската влада ќе ги потпомогне праведните барања на македонскиот народ и ќе помогне да се здобие со правдини слични на останатите балкански народи.

Привремена влада на Македонија

Претседател:

Васил Симон

Членови:

1. Анастас Димитрович

2. Али Ефенди (Албанец)