Предлошка:FULLDATE

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

9 септември, 2023


Враќа целосна или кратка македонска дата во моментално време (UTC време, како што е наместено на серверот на Википедија).

Синтакса
{{FULLDATE}}
{{FULLDATE|тип=тип }}
Типот  може да биде краток, среден, долг, rfc-2822 или iso-8601. За детали видете ја страницата за разговор.