Предлошка:Википедија

Од Wikisource

Логотипот на Википедија Википедија има повеќе за:
Википедија.

Употреба[уреди]

{{википедија|Наслов на статијата|Наслов за приказ}}

  • Article title е името на статијата на Википедија (изборно)
  • Display title е текстот кој сакате да се појави на врската (изборно)

Доколку не назначите наслов на статијата, шаблонот сам ќе го постави името на страницата кадешто го користите. Во промерот погоре, врската е Википедија, бидејќи името на страницава е Шаблон:Википедија.