По пат одам, за пат прашам

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
По пат одам леле
за пат прашам
кој пат води леле за Мариово.
Кој пат оди леле за Мариово,
за Мариово, село Дуњи.
Таму седи леле чучук Митра,
чучук Митра бојаџивката,
да ми вапца леле два бајрака,
еден зелен, другиот црвен.
Зелениот леле, за на свадба,
а црвениот, за на војна.

Поврзано[уреди]