Попаднала темна магла

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Поаднало ј’ џанам темна магла,
темна магла, џанам, по полето,
по полето, џанам, крај селото,
крај селото, џанам, крај малата,
крај малата, џанам, крај чешмата,
крај малата, џанам, крај чешмата,
Там се лафеја, џанам, мома и момче,(х2)
Кажи ми кажи моме твои лафове,(х2)
ка ме питаш лудо, ќе ти кажам (х2)
Сношти ме мен лудо армасаја
армасаја лудо за комшијта,
за комшијта лудо што го нејќам.

Поврзано[уреди]

Забелешка[уреди]