Пијан идам мајко

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Меаните мајко пусти да останат
меанџики моми да ги заборавам, мајче
да се женам мила мајчице
за првото либе
тоа си го сакам мајчице
на овој чуден свет.
Тие пусти пари само по меани
зошто ми ги даде, вино јас да пијам
а ти мајко, стара мајчице
од сон да се будиш
порти да отвориш мајчице
дома да дојдам
ај, дома да дојдам.
Пијан идам мајко од пусти меани
само рујно вино саноќ сум си пило
само многу љубам мајчице
се' со рујно вино
како да се женам мајчице
не ме остават
ај не ме остават.

Поврзано[уреди]