Писмо дојде од Солуна града

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Писмо дојде стара мајко море
од Солуна града
жална мајко море
од Солуна града
стара мајко море
д Солуна града.
Ју писмото пише мајко море
јазе кум да идам
жална мајко море
јазе кум да идам
стара мајко море
јазе кум да идам.
Дал да идам стара мајко море,
или да не идам
жална мајко море
или да не идам
стара мајко море
или да не идам.
Иди, иди, мили сино море,
зашто да не идеш,
мили сино море,
зашто да не идеш,
мили сино море,
зашто да не идеш.
Кумството је, мили сино море,
најголема рода,
мили сино море,
најголема рода,
мили сино море,
најголема рода.

Поврзано[уреди]

Надворешна врска[уреди]

Музика