Песни/ Јаготки

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

„Песни“, 1953 година

од Блаже Конески


Ние сме црвени усни на земјата,
Румени нејзини целиви!
Фрли се диво на неа,
Бацуј ја, бацуј, бацувај,
Дури не сетиш при засенет поглед
Дека е целата до тебе стегната
И сладосно издишува.