Песна за Чакаларов

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Бој се почна во клисура,
Чакаларот бре,
жив фатете го, обесете го
тоа бесно куче сардисајте го.
Македонка мома жнијаше,
Чакаларов бре,
на кусото јачменче,
Чакаларов бре.
Оздола иде Бахтијар Паша,
со триесет илјади,
Чакаларов је со триста момчиња.
Бахтијар Паша викаше:
„уџум кардашла“,
Чакаларов викаше:
„ура момчиња“.
Жив фатете го, обесете го
тоа бесно куче сардисајте го.
Однесете го горе в' Смилево
кај комитетот море македонски.

Поврзано[уреди]