Песна за Лазо Трповски

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Песна за Лазо Трповски

од народното творештво

Денес Трповски се прошчава
од родните планини.
Стани, Трповски, од гробо стани,
ај стани, стани, другаре!

Шо остави твој другари
пo ocoj нeприбрани?
Стани, Трповски, од гробо стани,
ај стани, стани, другаре!

Не остана друг како тебе
да работа за народ.
Стани, Трповски, од гробо стани,
ај стани, стани, другаре!

Види исто така

Извор