Ој овчаре

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ој овчарче, бре чобанче
што си толку развеселен?
Фино Фесче на страната
стодрам писќуљ над окото.
Ој Стојане, мој стопане,
как' да не сум развеселен?
Овци ми се објагниле
половина облизниле.
Жена ми се породила
ми родила машко дете.

Поврзано[уреди]