Ој кажи, кажи моме Калино

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ој кажи, кажи моме Калино,
што ти се јаде?
Мене ми се јаде печена погача,
од мома замесена.
Ој кажи, кажи моме Калино,
што ти се јаде?
Мене ми се јаде печена кокошка,
уште непроносила.
Ој кажи, кажи моме Калино,
што ти се пие?
Мене ми се пие тригодишно вино,
три пари преточено.
Ој като зема дренова тојага,
уште неокастрена,
три пати ќе удра, един пат ќе броја,
па да видим' што ти се пие!

Поврзано[уреди]