Прејди на содржината

Оче наш

Од Wikisource
(Пренасочено од Отче наш)
Оче наш

од Исус Христос
на македонски јазик

Оче наш,
Кој си на небесата,
да се свети името Твое,
да дојде царството Твое,
да биде волјата Твоја,
како на небото, така и на земјата.

Лебот наш насушен дај ни го денес;
и прости ни ги долговите наши,
како што им ги проштеваме и ние на нашите должници;
и не воведувај нè во искушение, туку избави нè од лукавиот.
Зашто Твое е Царството и Силата и Славата, во вечни векови.
Амин!