Ор девојче ран бел мој

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ор девојче ран бел мој, ран бел мој
кој ти купи ф’стан твој, фустан твој?
Ми го купи татко твој, татко твој,
сака да ми биде свекор мој, свекор мој.
Ор девојче ран бел мој, ран бел мој
кој ти купи гердан твој, ѓердан твој?
Ми го купи братот твој, братот твој,
сака да ми биде девер мој, девер мој.
Ор, девојче, одголено, одголено
не кревај се на големо, големо.
Ој, девојче, одголено, одголено
не кревај се на големо, големо.
Речи што ќе речеш, ангел бре, ангел бре,
брат ти кја ми биде девер мој, девер мој.
Брат ти кја ми биде девер мој, девер мој,
а јас ќе ти бидам невеста, невеста.

Поврзано[уреди]