Оро се вие

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Оро се вие кај манастирот. [х2]
Да идам Дано моме да видам
да идам Дано душо да видам.
Првото оро се млади моми. [х2]
Да идам Дано моме да видам
да идам Дано душо да видам.
Другото оро се млади момци. [х2]
Да идам Дано моме да видам
да идам Дано душо да видам.
Третото оро се млади невести. [х2]
Да идам Дано моме да видам
да идам Дано душо да видам.

Поврзано[уреди]