Од кога е зора зазорила

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Од кога е, мила моја мајчице,
зора зазорила, мила моја мајчице,
зора зазорила.
Од тогаш е, мила моја мајчице,
војска заврвела, мила моја мајчице,
војска заврвела.
Сабјите им светат, мила моја мајчице,
како јасно сонце, мила моја мајчице,
како јасно сонце.
Бајрактар им беше, мила моја мајчице,
мојто верно либе, мила моја мајчице,
мојто верно либе.
Ќе се борат, мила моја мајчице,
за Македонија, мила моја мајчице,
за Македонија.

Поврзано[уреди]