Од врв Пирин Планина

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Од врв Пирин Планина
очаен глас се слуша,
Македонија плачи. [2х]
Проклета и триклета
да бидиш ти Европо,
блуднице Вавилонска. [2х]
Французи, Англичани,
Италијанци и Немци,
сакаат да сме под ропство. [2х]
Од рода сум Славјанка,
земја со злато полна,
зато завижџет толку. [2х]

Поврзано[уреди]

Наместо Немци треба да стои Руси