Одиш ти

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Сите песни, сите ѕвезди
сите очи плачат што те нема
сите цветој, сите лисја,
сите реки носат тажни води.
Али, али
стојам сама јас во дворој
али стојам сама, али јас во дворој
срце капат твојте зборој.
Одиш ти, одиш ти
и ми оставаш празни дни
но и ти ќе си сам
кому соништа јас да дам.

Рефрен

Малку надеж да ми дадеш
за да слеам в срце две-три траги
како песна, како пролет
да те чекам преку сите таги.

Поврзано[уреди]