Не стој Доне, Донке

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Не стој Доне, Донке
не гледај ме [2х]
од гледање Донке фајде нема.

Рефрен:

Не стој Доне, Донке [2х]
не гледај ме, еј.
Не стој Доне, Донке
не гледај ме
од гледање Донке фајде нема.
Дани дуни, дани дунини [3х]
фајде нема.
Кога појдов Донке во Битола
во Битола Донке за Солуна. [2х]

Рефрен

Сите моми Донке ги заљубив
само тебе Донке те засакав.

Рефрен

Отврли си Донке ал шамија
да ти видам бело лице.

Поврзано[уреди]