Нани, нани Димче

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Нани, нани Димче,
у шарена лулка,
у бели пелени.
Димче ќе ми нани,
мама ќе го лула,
голем да порасне.
Голем да порасне,
да го ожениме,
од Солуна града.
Дуни, дуни ветре,
тивко јод морето,
Димче да успиеш,
голем да порасне.

Поврзано[уреди]