Мори што си бевме големото друштво,

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Мори што си бевме големото друштво,
големото друштво - сите пијаници.
Кој војник појде, кој в' затвор ојде,
кој граница фати - назад не се врати.
Море ако дај Бог да се собериме,
горе Маркој Кули прле ќе печиме,
Прле ќе печиме, вино ќе пијаме,
вино ќе пијаме, моми ќе љубиме.
Моми ќе љубиме, моми Македонки,
моми Македонки - сите прилепчанки.

Поврзано[уреди]