Моме седи на пенџере

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Моме седи на пенџере
аман, аман,
а момчето стои џанам
под пенџере.
Добро утро малој моме
аман, аман,
дал бог добро аман, аман
младо момче.
Што си толку поранило
аман, аман
поранило аман, аман
под пенџере?
Дал си сарав на парите
аман, аман
ил си сарав аман, аман на момите.
На момите аман, аман кратовчанки?

Поврзано[уреди]