Млад Гоце, млади војвода

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Млад Гоце, млади војвода
излегол да се прошета,
низ таја гора зелена,
кај едно ладно изворче.
Седнал да си почине,
водица да се напие.
Извадил медно кавалче,
засвирил Гоце, запеал.
Дружина ми го дочула,
сета дружина ја собрал.

Поврзано[уреди]