Мита беле на реката

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Мита беле на реката
ем си беле, ем си веле.
Ка сум танка та висока,
да бих малца црноока
Ќе гу зедих царивут син,
Царивут син, дејна, ноќа,
дејна, ноќа пари броја
и на можа да и доброја.


Поврзано[уреди]

Забелешка[уреди]

  • Оваа песна е од Воденско.