Мила мајко што ме роди толку сиромав

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Мила мајко што ме роди толку сиромав,
Сиромав, сиромав, пусти останав.
Ќесе имам, пари немам, леле сиромав,
Сиромав, сиромав, пусти останав.
Куќа имам, жена немам, леле сиромав,
Сиромав, сиромав, пусти останав.
Кревет имам, душек немам, леле сиромав,
Сиромав, сиромав, пусти останав.

Поврзано[уреди]

Надворешна врска[уреди]

Музика