Маце маце тече вода студена

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Маце маце тече вода студена,
Маце маце кара гранка зелена.
Маце маце на гранката бел камен,
Маце маце на каменот постела.
Маце маце на постела седеше,
Маце маце това младо терзиче.
Маце маце и на Маца шиеше,
Маце маце Маца тука седеше.
Маце маце та му конци сукаше,
Маце маце през рамо ги фрлаше.

Поврзано[уреди]

Надворешна врска[уреди]

Блог за македонски народни песни

Музика