Мама ми купила шарени чорапи

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Верзија од Сереско:

Мама ми купила
шарени чурапе,
ни она ги носе,
ни на мен ги дава
рак трака трака трака
ни на мен ги дава
Мама ми купила
срмено коланче ...
Мама ми купила
ковано ѓерданче...

Верзија од Костурско:

Баба ми плетила
шарени чорапи
дали да ги носам
или да ги чувам
Носи, носи, море,
дедо ќе те пули.

Поврзано[уреди]

Надворешна врска[уреди]

Музика