Македонска народна еротска песна (70)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Македонска народна еротска песна

од македонското народно творештво

Ѓуро коња јааше,
К..о' му се мааше!
Ѓуројца ојше по него:
Дај ми, Ѓуро, од него,
Ја' не можам без него!


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.