Македонска народна еротска песна (7)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Македонска народна еротска песна

од македонското народно творештво

Ангеле Веле...
Отелил теле!
Води го в Крапа,
Купи му капа,
На капата игла,
К..о' му се дига,
Коледе, коледе, о-о-о!


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.