Македонска народна еротска песна (50)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Македонска народна еротска песна

од македонското народно творештво

Дедо седи на топола,
Дрка к.р у марама!
Дошло едно врапче.
На што стоеше?
На едно гранче.
Како пееше?
Драм п...а, ока к.р,
Шарени чорапи!
Баба вари ракија,
Дедо прави чакија.
Драм п...а, ока к.р,
Шарени чорапи!
Баба оди по бостанот,
Дедо мери под ф'станот.
Драм п...а, ока к.р,
Шарени чорапи!
Баба седи под топола,
Па си бричи п...а гола.
Драм п...а, ока к.р,
Шарени чорапи!


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.