Македонска народна еротска песна (46)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Македонска народна еротска песна

од македонското народно творештво

Дедо сака ш.пче, ш.пче,
Баба не му дава!
Зашто не му дава, дава?
Голема му глава!
Лончето тресна,
Дедо и' го плесна,
Лончето пукна,
Дедо и' го фукна!


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.