Македонска народна еротска песна (34)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Македонска народна еротска песна

од македонското народно творештво

Дан, дун дудуле,
Летна моме на к..е,
Стропаја ѕвонците,
Се исплашија момците,
Летнаа у избата,
И го начукаа у п..дата!


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.