Македонска народна еротска песна (32)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Македонска народна еротска песна

од македонското народно творештво

Дамба, дамба дивина,
Јавна конја пауна,
Па отиде Грците!
Грци конја коваа,
Пашата го колеа,
Сина му го бесеа!
Ој, мори пуста Невено,
Кај да се криеме?
Под Бога сеница,
Бела книга пишеше
С' орлово перце,
Пауново крилце,
Штркливо дупиште,
Чингарово к..иште!


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.