Македонска народна еротска песна (31)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Македонска народна еротска песна

од македонското народно творештво

Грне грчи - п...а зрчи,
К.р се вие да се скрие!
Ој, ти п..е бело,
Н? ти к..е дебело!
Ој, ти п..е црвено,
Н? ти к..е дрвено!


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.