Македонска народна еротска песна (3)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Македонска народна еротска песна

од македонското народно творештво

Ајдете деца,
Да собираме деланки,
Да е.аваме селанки!
Ајдете деца,
Да собираме штичиња,
Да е.аваме п...ња!


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.