Македонска народна еротска песна (26)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Македонска народна еротска песна

од македонското народно творештво

Вода ми се пие,
К..е ми се вие!
Жена ме моли
Да легам кра' нјума!
Ја божем неќу,
Па ву натрапу вреќу!
Вреќа гу гори,
Мој му се топори!


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.