Македонска народна еротска песна (23)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Македонска народна еротска песна

од македонското народно творештво

Василија Чоролија,
Чесно лајно од мандија,
Потчепни го, подбуцни го,
Однеси го пред кадија:
Што е ова, челебија?


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.