Македонска народна еротска песна (20)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Македонска народна еротска песна

од македонското народно творештво

Бабо, мори, бабо,
Шо имаш ќерка убава,
Дај ми ја мене!
Шо ќе ти е тебе?
Да ја носам на Солуна,
Да и' купам вруќ сомун,
Да ми ги пасе козите,
Да и' ги прчам нозите,
Да и' тура близна,
Да и' го слизна!


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.