Македонска народна еротска песна (2)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Македонска народна еротска песна

од македонското народно творештво

Ај седнал Марко, Марко Кралевиќа,
Седнал Марко к..о' да си бричи!
Брикол, брикол, ми набрикол,
Ми набрикол - три страници,
Кога 'и мерил - три зобници,
Кога 'и броил - три влакна набрикол!


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.