Македонска народна еротска песна (19)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Македонска народна еротска песна

од македонското народно творештво

Баба трча низ домати, 2х
Дедо дома си го клати! 2х
Драм п.т.а - ока мада,
Шарени чорапи!
Баба седи на тамбура, 2х
Дедо слатко и' го тура!
Драм путка - ока мада, 2х
Шарени чорапи!
Баба трча низ пипери, 2х
Дедо дома си го мери!
Драм путка - ока нада, 2х
Шарени чорапи!
Баба трча по скалите 2х
Па се сопна,
А по неа дедо 2х
Слатко и' го опна!
Дедо седи на топола 2х
Па ми чеша м..а гола!
Драм п.т.а - ока волна, 2х
Шарени чорапи!


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.