Македонска народна еротска песна (18)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Македонска народна еротска песна

од македонското народно творештво

Баба -се-е бе....,
Баба сее бело брашенце!
Дедо гу е ба....,
Дедо гу е баба караше
Да не се-е бе....,
Да не сее бело брашенце!


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.