Македонска народна еротска песна (16)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Македонска народна еротска песна

од македонското народно творештво

Баба оди по домати,
Дедо мисли колку пати!
Баба седи на два стола,
Дедо буцка одоздола!
Баба седи на топола,
Дедо гледа п...а гола,
О-о-о, охо, охо-охо-о,
Коледе, коледе!


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.