Македонска народна еротска песна (10)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Македонска народна еротска песна

од народното творештво


Ас сам Џиџи Фурламата,
Дрта путка в махалата,
Сисите ми се до папа -
Мога да си ги настапа!
Един стари пич ми рече:
Џиџи, не го дигаш вече!
Ја, како стара ороспија,
Му избих една чакија!


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.