Македонки Билбилјанки

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Македонки Билбилјанки [х2]
качи се моме на коња дојди со мене,
двајцата да се земиме
не можам без тебе. [х2]
Велешанки стомничарки [х2]
качи се моме на коња дојди со мене,
двајцата да се земиме
не можам без тебе. [х2]
Прилепчанки тутунарки [х2]
качи се моме на коња дојди со мене,
двајцата да се земиме
не можам без тебе. [х2]
Битолчанки љубовџики [х2]
качи се моме на коња дојди со мене,
двајцата да се земиме
не можам без тебе. [х2]
Охриѓанки плашичарки [х2]
качи се моме на коња дојди со мене,
двајцата да се земиме
не можам без тебе. [х2]
А стружанки бели, ем црвени [х2]
качи се моме на коња дојди со мене,
двајцата да се земиме
не можам без тебе. [х2]

Поврзано[уреди]